Тайнствените знаци на Пирин планина

Дестинация
Банско, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
3 дни / 2 нощувки
290лв.
Маршрут
Септември – Аврамово – Банско – Рупите – – Роженски манастир – Мелник – Рилски манастир
Дати на отпътуване
07.06.2024 - 09.06.2024 г.
Запитване
Програма
Първи ден
Отпътуване от Сливен сутринта . Пристигане в Септември и качване на влак. Теснолинейката по линията Септември – Добринище е единствената действаща в България. Пътят на теснолинейката минава през красиви планински местности. По тази линия се намира и най-високо разположената железопътна гара на Балканския полуостров – гара Аврамово (1267 м н.в.). Слизане на гара Аврамово. Продължаване с автобус към Банско. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в Банско или посещение на някои от най-емблематичните обекти в града - Църквата „Света Троица”, Къща-музей „Никола Вапцаров“ и други. Вечеря. Нощувка .

Втори ден
Закуска. Отпътуване за местността Рупите, известна преди всичко като място, свързано с пророчицата Ванга. Разглеждане на храм-паметника „Св. Петка Българска”, построен през 1994 г., наричан църквата на Ванга. Тя е построена със средства, предоставени от пророчицата и е интересна заради различните си стенописи, дело на известния български художник Светлин Русев.
Отпътуване за Роженски манастир „Свето Рожество Богородично” – най-голямата обител в пиринския край и един от средновековните български манастири, запазени сравнително непокътнати и до днес.
Продължаване към Мелник и разходка в най-малкият град в България (с 208 жители), скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Посещение на Кордопуловата къща – архитектурно-художествен и исторически паметник от средата на 18 век и най-голямата възрожденска постройка у нас. Възможност за посещение на музея на виното в Мелник. Свободно време. Връщане в Банско. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Отпътуване за Рилски манастир – един от символите на България и предпочитана туристическа дестинация. Манастирът е разположен на 1147 м надморска височина в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица. Свободно време за обяд . Отпътуване за Сливен. Пристигане вечерта.


Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Банско;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута.
  • Билет за теснолинейката Септември – Аврамово;
  • Представител на Гуд Дей Холидей
  • Медицинска застраховка

Цената не включва:
  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси на посещаваните обекти

Входните такси са с ориентировъчен характер
Цената е валидна при 40 плащащи

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.