Мусала – Балканският първенец

Дестинация
Боровец, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
3 дни / 2 нощувки
270лв.
Маршрут
Цари Мали град – Боровец – Мусала – Царска Бистрица
Дати на отпътуване
09.08.2024 - 11.08.2024 г.
Запитване
Програма
Първи ден
Отпътуване сутринта от Сливен. Около обяд пристигане в с. Белчин, където под мотото „Една легенда оживява“ беше завършен проектът по възстановяването на късноантичната крепост Цари Мали град. Организирано посещение на музейния комплекс, реставрираните крепостни стени и кули, християнския култов комплекс и етнографската експозиция. Достъпът до крепостта може да бъде осъществен чрез пешеходен преход (около 30 минути по стръмна, чакълирана пътека) или чрез специално изграденото панорамно влакче (капацитет 8 човека в посока). Свободно време за разходка в района и посещение на атракционите, включващи забавления за деца и възрастни. Отпътуване за Боровец. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден
Ранна закуска. Изкачване с лифт до хижа Ястребец. От нея се отправяме пеша към хижа Мусала и Каракашевото езеро (около 1 час). След кратка почивка започва преход до заслон Еверест и Леденото езеро с надморска височина 2709м, където се прави почивка за обяд. На върха се намира първата високопланинска метеорологична станция, изградена през 1932г от БТС. Гледката от Първенеца е зашеметяваща, откриват се мраморните върхове на Пирин, купола на Витоша, снагата на Сърна гора, стройната верига на Стара планина, Родопите и Славянка. Свободно време. Връщане в хотела в Боровец. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Разглеждане (отвън) на Двореца „Царска Бистрица” – бивш дворец на владетелите от Третото българско царство. Отпътуване за Сливен. Пристигане вечерта.

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в района на Боровец;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Планински водач и информационна беседа по време на изкачването до връх Мусала;
  • Сух-пакет за обяд по време на пешеходния преход;
  • Планинска застраховка.

Цената не включва:
  • Разходи от личен характер;
  • Трансфер с лифт до хижа “Ястребец" - Двупосочен билет за възрастен - 30 лв.;
  • Входни такси на посещаваните обекти


Цените на входните такси са с ориентировъчен характер
Цената е валидна при минимум 40 плащащи


При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.