Необятната Родопа планина

Дестинация
Пампорово, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
3 дни / 2 нощувки
280лв.
Маршрут
Бачковски манастир – Пампорово – Ягодинска пещера – Орлово око – пещера Дяволското гърло – Пловдив
Дати на отпътуване
Запитване
Програма
Първи ден
Отпътуване сутринта от Сливен по посока Пампорово. По път посещение на Бачковски манастир „Успение на Пресвета Богородица”, основан от Великия доместик на запада и севаст Григорий Бакуриани в 1083 г., по времето на византийския император Алексий І Комнин. Това е вторият по големина и значимост български манастир. Пристигане в Пампорово и настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Втори ден
Закуска. Отпътуване за Ягодинската пещера. Тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите със своите 8501 м дължина на галериите. Пещерата е изключително богата на пещерни форми: драперии, сталактити и сталагмити, пещерни бисери, сталактони, леопардова кожа и други. Следва изкачване с високопроходим автомобил до панорамната площадка Орлово око. Площадката е монтирана на ръба на скалите на връх "Свети Илия" на височина 1563 метра. Разкрива се незабравим изглед към красотите на Родопите, Пирин и малка част от Рила и планините в Гърция. Свободно време за снимки на фона на спиращите дъха гледки към Буйновското ждрело. Продължаване към пещера „Дяволско гърло“ и преминаване през Триградското ждрело - третото по големина ждрело в страната, всечено в отвесни варовикови скали, които ограждат течението на Триградската река. Пещерата „Дяволско гърло“ се е образувала от река, падаща от височина 42 метра. От нея се е оформила голяма зала, наречена „Бучащата зала“, заради оглушителния грохот, който се чува в нея. От голямата зала, по виеща се стръмна циментова стълба се стига до естествения вход на пещерата. Докато се изкачвате може да се полюбувате на един от най-високите подземни водопади в Европа - 42м. Връщане в Пампорово. Вечеря. Нощувка.


Трети ден
Закуска. Отпътуване за Пловдив. Свободно време за разходка в стария град: Трихълмието с Античния театър, Хиндлияновата къща, църквата „Св. Св. Константин и Елена“, римския стадион и форума (Агората) на Филипопол. Отпътуване за Сливен. Пристигане вечерта.

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Пампорово;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Трансфер с високопроходим автомобил до Ягодинската пещера и панорамната площадка Орлово око.
  • Представител на Гуд Дей Холидей по време на пътуването

Цената не включва:
  • Разходи от личен характер
  • Входни такси на посещаваните обекти


Входните такси са с ориентировъчен характер
Цената е валидна при 40 плащащи

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.