Плитвишки езера

Дестинация
Загреб, Хърватия
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
4 дни / 3 нощувки
650лв.
Маршрут
Загреб – Любляна – Постойна Яма – Плитвишки езера
Дати на отпътуване
04.09.2024 - 08.09.2024 г.
Запитване
Програма
Първи ден
Отпътуване през нощта по маршрут Сливен - София – Белград – Загреб . По обяд пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Отпътуване за Любляна .Посещение на пещерата Постойна, която се намира до едноименния град и е една от най-посещаваните туристически дестинации в страната. Пещерата е с дължина над 20 километра и е била създадена от река Пивка, която протича в района. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което представлява първата пещерна железопътна система в света (входната такса за пещерата, която е около 28 евро, не е включена в пакетната цена и се заплаща на място). Разглеждане на Любляна: Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български език – францисканската църква "Благовещение", Кметството, Университетът, Тройният мост, катедралата "Св. Николай", крепостта.
Връщане в хотела в Загреб. Нощувка

Трети ден
Закуска. Сутринта – разглеждане на Плитвишките езера – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса, която е около 180 куни (около 24 евро) за възрастен и не е включена в пакетната цена на екскурзията. Тази входна такса е за обиколка по маршрут до 4 часа и включва билет за корабче, билет за влакче из резервата - цените са информативни и се заплащат на касите на резервата. Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки. Завръщане в Загреб. Разглеждане на града: старата част - квартала „Градец“, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол. Завръщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Свободно време в Загреб. Следобед отпътуване за Сливен.

Пети ден
Пристигане в Сливен през нощта.Цената включва :
  • Траснпорт с комфортен автобус
  • 3 нощувки със закуски в района на Загреб
  • Медицинска застраховка
  • Екскурзоводско облужване по маршрута
  • Представител на Гуд Дей Холидей

Цената не включва :
  • Входни такси по посещаваните обекти
  • Разходи от личен характен

Входните такси са с ориентировъчен характер
Офертата е валидна при минимум 40 записани туриста

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.