Разходка в миналото

Дестинация
Банско, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
3 дни / 2 нощувки
290лв.
Маршрут
Септември – Банско – Лещен – Ковачевица - Добърско
Дати на отпътуване
21.09.2024 - 23.09.2024 г.
Запитване
Програма
Първи ден
Отпътуване сутринта от Сливен. Пристигане в Септември и качване на влак. Теснолинейката по линията Септември – Добринище е единствената действаща в България. Пътят на теснолинейката минава през красиви планински местности. По тази линия се намира и най-високо разположената железопътна гара на Балканския полуостров – гара Аврамово (1267 м н.в.). Слизане на гара Аврамово. Продължаване с автобус към Банско. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в Банско или посещение на някои от най-емблематичните обекти в града - Църквата „Света Троица”, Къща-музей „Никола Вапцаров“ и други. Вечеря. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Отпътуване към село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Продължаване към Ковачевица, запазило автентичния си вид от 18-19 в., едно от най-известните и красиви български села. Заради автентичния си облик Ковачевица – „Българският Холивуд” и Лещен често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Свободно време за разходка и обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Отпътуване за за Разлог. Свободно време за разходка в града или възможност за посещение на панорамна алея „Стъпалата“. Продължаване за село Добърско. Селото става популярно с противоречащите на канона стенописи в църквата "Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат". Исус е изобразен в ракета, а неизвестен светец - в скафандър. Има и повече от 30 изображения на жени светици, които не се срещат в останалите християнски храмове. Отпътуване за Сливен. Пристигане вечерта.Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Еднопосочен билет за родопската теснолинейка по линия Септември – гара Аврамово;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Банско;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута.
  • Представител на Гуд Дей Холидей

Цената не включва:
  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси на посещаваните обекти

Входните такси са с ориентировъчен характер
Цената е валидна при 40 плащащи

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.