Рилски езера

Дестинация
Паничище, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
3 дни / 2 нощувки
290лв.
Маршрут
Цари Мали град – Паничище – Рилски езера – Сапарева Баня – Пловдив
Дати на отпътуване
23.08.2024 - 25.08.2024 г.
Запитване
Програма
Първи ден
Отпътуване сутринта от Сливен. Около обяд пристигане в с. Белчин, където под мотото „Една легенда оживява“ беше завършен проектът по възстановяването на късноантичната крепост Цари Мали град. Организирано посещение на музейния комплекс, реставрираните крепостни стени и кули, християнския култов комплекс и етнографската експозиция. Достъпът до крепостта може да бъде осъществен чрез пешеходен преход (около 30 минути по стръмна, чакълирана пътека) или чрез специално изграденото панорамно влакче (капацитет 8 човека в посока). Свободно време за разходка в района и посещение на атракционите, включващи забавления за деца и възрастни. Oтпътуване за Паничище. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Втори ден
Ранна закуска. Изкачване с лифт до хижа Рилски езера. Следва преход /около 1,5 ч. / до езерото Бъбрека. По пътя се разкрива красива панорама от високо към няколко от езера. Според възможностите си някои от участниците остават за почивка на Бъбрека. Останалите се изкачват на Езерния връх /около 1ч./, от където се виждат всички Седем езера. Връщане в хотела в Паничище. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Отпътуване за Пловдив. По път фото-пауза в Сапарева баня, при най-горещият гейзер на Балканския полуостров, с температурата на водата от 103 градуса по Целзий. Пристигане в Пловдив - свободно време за разходка в стария град: Трихълмието с Античния театър, Хиндлияновата къща, църквата „Св. Св. Константин и Елена“, римския стадион и форума (Агората) на Филипопол. Отпътуване за Сливен. Пристигане вечерта.Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в района на Паничище;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Планински водач и информационна беседа по време на обиколката на Рилските езера;
  • Сух-пакет за обяд по време на обиколката на езерата;
  • Планинска застраховка.

Цената не включва:
  • Разходи от личен характер
  • Трансфер с лифт до хижа “Рилски езера” – 25 лв.
  • Входни такси на посещаваните обекти

Входните такси са с ориентировъчен характер
Цената е валидна при минимум 40 плащащи


При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.