Чудото Метеора

Дестинация
Каламбака, Гърция
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
3 дни / 2 нощувки
320лв.
Маршрут
Солун – Метеора – Скалните манастири – Едеса
Дати на отпътуване
04.10.2024 - 06.10.2024 г.
Запитване
Програма
Първи ден
Отпътуване рано сутринта от Сливен по маршрут София – Кулата – Солун. Пристигане около обяд. Панорамна обиколка на града: Бялата кула – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Каламбака. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Отпътуване за Метеора - едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Посещение на работилница за икони. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Свободно време за обяд. Връщане в хотела. Вечеря в традиционна таверна с музика и танци(по желание срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Трети ден
Закуска. Отпътуване за Едеса – един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фото-пауза сред красивите водопади. Свободно време в центъра на града. Отпътуване за България. Пристигане във Сливен късно вечерта.


Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 2 нощувки със закуски в хотел в района на Каламбака ;
  • Целодневна екскурзия до Метеора;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Представител на Гуд Дей Холидей
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва:
  • Разходи от личен характер;
  • Входните такси на посещаваните обекти:
Скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);

Цените на входните такси са с ориентировъчен характер
Цената е валидна при минимум 40 плащащи

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.