Казанлък - Шипка

Дестинация
Казанлък, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
1 ден
32лв.
Маршрут
Казанлък - вр. Шипка
Запитване
Програма
Тръгване от Сливен за долината на розите и тракийските царе.
Посещение на Казанлъшката тракийска гробница .
Казанлъшката гробница е зидана кръглокуполна гробница, която се намира в Казанлък и е част от голям некропол, разположен в близост до древната столица на Одриското царство Севтополис.
Гробницата е принадлежала на тракийския владетел Ройгос.

Посещение на Музея на розата .
Розопроизводството и в още по-голяма степен търговията с розово масло се превръщат в една от най-атрактивните "визитни картички" на казанлъшкия край и на българското стопанство. Още от преди близо век основателно се твърди, че розовата култура в България, целяща извличане на розовото масло не е само най-старата и най-привлекателната индустрия в нашата страна, но също съвсем изключително и специфично за региона.

Отпътуване за Шипка.
Посещение на Националния паметник на свободата на вр. Шипка.
Паметникът на свободата (също Паметник на Шипка) е монументална скулптура на връх Свети Никола. Паметникът е издигнат с цел да увековечи подвига на падналите за свободата на България на мястото отбранявано по време на Шипченската битка, около което са се провели решаващите за Руско-турската война и Освобождението на България боеве през лятото на 1877 г. Паметникът е част от Парк-музей „Шипка“.

Отпътуване за Сливен.Цената включва:

  • транспорт с автобус
  • медицинска застраховка
  • 4-ма ръководители
  • медицинско лице
  • гид – представител на агенцията
  • беседи по посещаваните обекти

Цената не включва:

  • входни такси по посещаваните обекти

Цената е валидна при минимум 40 плащащи.

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, входните такси както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена