Калофер - Карлово - Сопот

Дестинация
Калофер, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
1 ден
37лв.
Маршрут
Калофер - Карлово - Сопот
Запитване
Програма
Тръгване от Сливен за Калофер.
Посещение на Националния музей „Христо Ботев”, който е сред Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Музеят е държавен културен институт с национално значение. В него се съхраняват, опазват и експонират лични вещи, документи, издания, произведения на българското изобразително изкуство и др. материали, свързани с живота и делото на Христо Ботев, неговото семейство и съратниците му. Основната дейност на музея е да издирва, изучава и популяризира движимите паметници на културата, свързани с жизниния революционен и творчески път на Ботев. За целта са създадени съответните отдели и фондове, в които се пазят над 5 000 музейни единици. Библиотеката на музея разполага с над 1 500 тома специализирана литература. Националният музей „Христо Ботев” е изграден на мястото, където се е намирала последната къща на Ботевото семейство.

Отпътуване за Карлово.
Посещение на Национален музей "Васил Левски" - родната къща на Апостола. Музеят е посветен на българския национален герой Васил Левски и обхваща родната му къща, експозиционна зала, мемориален параклис „Всех святих болгарских“, Чардаклиевата къща и Онбашиевата къща.

Отпътуване за Сопот.
Посещение на къщата-музей „Иван Вазов”, която е родната къща на българския писател и поет Иван Вазов. Открита е тържествено като музей на 6 юни 1935 г. През 1964 година е обявена за паметник на културата от национално значение. Наред с къщите в Берковица и в София тя е сред 3-те къщи музеи, с които е най-силно свързан животът на Вазов.

Отпътуване за Сливен.

Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • медицинска застраховка
  • 4-ма ръководители
  • медицинско лице
  • гид – представител на агенцията
  • беседи по посещаваните обекти

Цената не включва :
  • входни такси по обектите

Цената е валидна при минимум 40 плащащи.

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, входните такси както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.