Котел - Жеравна

Дестинация
Жеравна, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
1 ден
28лв.
Маршрут
Котел - Жеравна
Запитване
Програма
Тръгване от Сливен за Котел.
Посещение на Музея на котленските възрoжденци
Музейната експозиция се състои от 4 раздела – „Будители“, „Просветители“, „Бунтовници“ и „Революционери“. В него са представени животът и делото на над 200 видни личности от Котленския край – Софроний Врачански, Неофит Бозвели, Петър Берон, Васил Берон, Анастас Гранитски, Стефан Изворски, Георги Мамарчев, Васил Хадживълков и други. В музея се намира мраморен саркофаг с тленните останки на Георги Раковски.

Посещение на Природонаучния музей .
Природонаучният музей е открит за посещение през 1981 г., по случай 1300 години от създаването на Българската държава.
Експонатите на всеки от разделите: „Безгръбначни фосили”, „Висши растения”, „Насекоми”, „Риби”, „Земноводни”, „Влечуги”, „Птици” и „Бозайници” са художествено аранжирани в условията на естествената среда на техните местообиталища. Външният силует на сградата е внушителен и респектиращ.

Свободно време за обяд в парка.

Отпътуване за Жеравна.
Посещение на къщата-музей на Йордан .
Родната къща на големия български писател Йордан Йовков (1880–1937г) се намира на площад "Голямо бърдо". В нея Йовков е живял до 13-ата си годишнина, когато цялото семейство се е преселило в Добруджа. През 1957г къщата е превърната в музей, отразяващ обстановката, в която е израснал писателят. Обявена е за архитектурно-строителен паметник в бр. 53 на Държавен вестник от 1978г.

Отпътуване за Сливен.

Цената включва:

  • транспорт с автобус
  • медицинска застраховка
  • 4-ма ръководители
  • медицинско лице
  • гид – представител на агенцията
  • беседи по посещаваните обекти

Цената не включва:

  • входни такси по посещаваните обекти


Цената е валидна при минимум 40 плащащи

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, входните такси както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.