Мадара – Плиска – Велики Преслав

Дестинация
Преслав, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
1 ден
38лв.
Маршрут
Плиска - Мадара - Шумен - Велики Преслав
Запитване
Програма
Тръгване сутринта от Сливен.

Посещение на Мадарския конник.
Мадарският конник представлява изсечен в скалата барелеф, намиращ се на 23 метра от основата й. Неговите размери са 3,1 метра ширина и 2,6 метра височина. Разположен е до село Мадара, на около 20 км. от град Шумен. Този забележителен паметник се състои от три фигури – конник, куче и лъв. Централната фигура – конникът, е представена в реален размер и е разположена най-високо. Той е облечен в дреха до колене, стои върху седло с високо облегало и десният (видимият) му крак е пъхнат в стреме. Под предните крака на коня е разположен легнал лъв, а зад коня е изобразено тичащо куче, устремено към лъва.
Отпътуване за Плиска – първата българска столица.

Посещение на Двора на кирилицата.
Аз , Буки , Веди , Глаголи ... ( Аз буквите зная , за да говоря с тях ... ).
Нашите предци са учили азбуката , изговаряйки я като молитва. Днес над 250 милиона души в 23 държави по света използват кирилицата.
Писатели и поети редят слова и създават истински литературни съкровища , като по този начин съхраняват създаденото още прес IX век А , Б , В .

Отпътуване за Велики Преслав.
Посещение на Историко-археологически резерват Велики Преслав.
Националният историко-археологически резерват и музей „Велики Преслав“ включва реставрирани и консервирани части от разкопките на средновековния град Преслав и музей, в който се съхраняват част от откритите предмети. Той е сред Стоте национални туристически обекта.

Отпътуване за Сливен.

Цената включва:

  • транспорт с автобус
  • медицинска застраховка
  • 4-ма ръководители
  • медицинско лице
  • гид – представител на агенцията
  • беседи по посещаваните обекти

Цената не включва:
  • входни такси по посещаваните обекти

Цената е валидна при минимум 40 плащащи.

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, входните такси както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.