Пловдив

Дестинация
Пловдив, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
1 ден
44лв.
Маршрут
Пловдив
Запитване
Програма
Тръгване от Сливен за Пловдив.

Посещение на Регионалния природонаучен музей, който е втори по големина и богатство природонаучен музей в страната, с модерна и съвременно оформена експозиция, със засилена природозащитна идея.
Открит е на 5 септември 1955 г., а на 8 Май 1960 г. се открива първата научно и художествено подредена експозиция, подчинена на българската флора, фауна и геология. От 1967 г. музеят разполага с отделно помещение за библиотека, което позволява библиотечният фонд да бъде разпределен по отдели. Днес библиотеката при музея притежава 7740 тома книги. От 1988 до 1993 г. се извършва цялостно подобрение на съществуващата експозиция, със засилен екологичен елемент във всички зали, обогатяване с нови материали, витрини, ново художествено оформление на витрините в съществуващите зали. От 2006 година музеят е придобива статус на регионален. Музеят поддържа разнообразни образователни програми за ученици и студенти. Всички основни колекции са представени в отделни части на постоянната експозиция - минерали, ботаника, безгръбначни, аквариум, морско дъно, земноводни, риби и влечуги, птици, бозайници, терариум.

Посещение на архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив”,включващ посещение на Античния театър.

Посещение на Епископска базилика на Филипопол.
Наричана още Голяма базилика, e раннохристиянски храм в Пловдив.
Датира от средата на IV в.сл.Хр., като е функционирала в периода IV – VI в., когато вероятно е била епископската катедрала на града. Тя е най-големият раннохристиянски храм, открит на територията на България и един от най-големите на Балканския полуостров. Базиликата е с впечатляваща архитектура - централен и два странични кораба, апсида, нартекс (преддверие) и атриум (открит двор) с колонади. В централния кораб се издигал украсен с мрамор презвитериум (платформа за епископа и духовенството). Намира се в непосредствена близост до съвременната католическа църква „Свети Лудвиг“, на пешеходно разстояние от Римски античен форум, църквата „Света Петка“ и Малката базилика.

Свободно време.

Отпътуване за Сливен.

Цената включва:

  • транспорт с комфортен автобус
  • медицинска застраховка (без медицинско лице).
  • 4-ма ръководители
  • гид – представител на агенцията
  • беседи по посещаваните обекти

Цената не включва:
  • входни такси по посещаваните обекти

Цената е валидна при минимум 40 плащащи.

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, входните такси както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.