ДУБАЙ

Дубай – от пустиня до мегаполис.
Този град привлича със своята екзотика , култура , модернизъм и лукс.

Ето и няколко забележителности , които не трябва да пропускате , при посещението си в Дубай :
* Бурдж Халифа (Burj Khalifa): Този архитектурен чудесен небостъргач е най-високата сграда в света. Посетете го, за да се насладите на изумителната гледка от най-високата точка в Дубай
* Бурдж Ал Араб (Burj Al Arab): Импозантната структура на този луксозен хотел е символ на Дубай. Дори ако не останете там, стойността му е във впечатляващия дизайн и панорамната гледка
* Плаж Джумейра (Jumeirah Beach): Насладете се на чистите води на този прекрасен плаж, където можете да се релаксирате и да се насладите на слънцето
* Дубай Мол (Dubai Mall): Този огромен търговски център не е само място за пазаруване, но и дом на Дубайската фонтана и входа към Бурдж Халифа
* Ски Дубай (Ski Dubai): Вътрешен ски курорт със снега през цялата година. Идеално за зимни спортове и забавление
* Сафари в пустинята (Desert Safari): Изживейте пустинята с камили, ATV и BBQ вечеря. Неустоимо приключение
* Дубай Марина (Dubai Marina): Съчетание от модерна архитектура, ресторанти и нощен живот
* Пустинята на Абу Даби (Abu Dhabi Desert): Ако имат време за екскурзия извън Дубай, пустинята на Абу Даби е страхотно място за сафари, каране на камили и вълнуващи пустинни изживявания.
* Дубайската фонтана (Dubai Fountain): Намира се пред Бурдж Халифа и предлага впечатляващи водни шоута с музика и светлини.
* Златния базар (Gold Souk): За обичателите на бижута, това е мястото, където могат да намерят златни и сребърни изделия, диаманти и други скъпоценни камъни.
* Пазар за подправки (Spice Souk): Ароматите и цветовете на този пазар са неповторими. Тук клиентите могат да открият разнообразни подправки, чайове и сушени плодове.
* Джамията на Шейх Зайед (Sheikh Zayed Mosque) в Абу Даби : Тази величествена джамия е една от най-впечатляващите религиозни сгради в света. Разходете се из неговите бели мраморни коридори и насладете се на красотата на архитектурата и изкуството .

Когато пътувате до Дубай, е важно да вземете предвид някои полезни съвети:

* Климат : Подгответе се за горещ климат през по-голямата част от годината, особено през летните месеци. Носете леки и дишащи дрехи, защита за слънце и вода.
* Култура и обичаи : Уважавайте местната култура и обичаи. Запознайте се с местните правила за обличане и поведение, особено когато посещавате религиозни места.
* Виза и паспорт : Уверете се, че имате необходимата виза за влизане в Дубай и че вашият паспорт е валиден за целия период на престоя ви.
* Безопасност : Дубай е обичайно сигурно място за пътуване, но бъдете внимателни с ценните си вещи и се пазете от измами или кражби.
* Публичен транспорт : Използвайте обществения транспорт или таксита за лесно придвижване из града. Метрото и такситата са често използвани опции за пътуване.
* Език : В Дубай се говори основно арабски и английски. Знанието на основни арабски фрази или английски може да бъде от полза при комуникация с местните жители.
* Бюджет : Подгответе си бюджет за храна, развлечения и покупки, като имате предвид, че Дубай може да бъде дестинация с високи разходи.
* Вода : Защитете се от обезводняване, като пиете достатъчно вода през целия ден, особено при горещите температури.

Когато пътувате до Дубай, основните необходими документи включват:

* Паспорт : Вашият паспорт трябва да бъде валиден за целия период на престоя в Дубай. Проверете дали срокът на валидност на паспорта ви отговаря на изискванията на страната.
* Здравно застрахователно покритие : Вземете със себе си медицинско застрахователно покритие, което да ви покрие в случай на болест или неотложни медицински случаи по време на престоя в Дубай.
* Кредитни/дебитни карти и налични пари : Уверете се, че разполагате с достатъчно пари за покриване на разходите си по време на престоя в Дубай, както и със средства за неотложни случаи.

Съвет:
Предвидете достатъчно време, за да подготвите и организирате необходимите документи преди вашето пътуване до Дубай.

Пожелаваме ви приятен престой в града на неограничените възможности !

Оферта към тази дестинация мож да откриете ту : ДУБАЙ - РАЙ В ОРИЕНТА