ТАЙЛАНД

Тайланд е малка страна, но надарена с изключителна красота и разнообразие.
От планините на провинция Мае Хонг Сон до свежите варовикови острови в Адаманско море, Тайланд предлага нещо за всеки вкус.

Ето някои интересни факти за Тайланд:

Свободна страна:
Тайланд е единствената страна в Югоизточна Азия, която никога не е била колонизирана от европейски държави.

Банкок - град на ангелите:
Столицата на Тайланд се нарича “град на ангелите” и предлага комбинация от бляскави небостъргачи, исторически храмове и луксозни хотели.

Пукет - перлата на Андаманско море:
Пукет е известен с великолепните си плажове и курорти. В “Аманпури” и на острова “Баняново дърво” можете да се насладите на едно от най-специалните ваканционни места1.
Патая - жив и шумен град: Патая е популярна туристическа дестинация с плажове, нощен живот и интересни забележителности като Светилището на истината и Каменния парк.

Eто няколко полезни съвети, които може да ви бъдат от полза:

Ваксини и медицинска застраховка:
Преди да пътувате, уверете се, че сте получили препоръчителните ваксини за Тайланд и че разполагате с подходяща медицинска застраховка, която включва покритие за болнични разходи и спешна медицинска помощ.
Вода и храна: Избягвайте да консумирате непитейна вода и необработени храни, за да предотвратите болести от храната. Пиенето на бутилирана вода и консумирането на готвени ястия от надеждни ресторанти са добри начини да се предпазите.

Климат и облекло:
Тайланд има тропически климат с високи температури и влажност през цялата година. Носете лека, дишаща облекло и не забравяйте слънцезащитен крем, шапка и очила за слънце.
Място за настаняване: Преди да резервирате настаняване, изследвайте различните опции за хотели, къщи за гости или апартаменти във вашия предпочитан район. Уверете се, че мястото е с добра репутация и отговаря на вашите нужди и бюджет.

Култура и обичаи:
Запознайте се с местната култура и обичаи и проявете уважение към тях по време на престоя си. Носенето на адекватно облекло при посещение на религиозни места като храмове е важно, както и спазването на местните обичаи и традиции.
Безопасност: Бъдете внимателни с личните си вещи и избягвайте опасните райони. Носете копие на важните документи и имайте ги под ръка в случай на необходимост.

Туристически атракции и изживявания:
Изследвайте различните туристически атракции и изживявания в Тайланд, включително посещение на храмове, традиционни пазари, национални паркове и плажове. Вземете си време да се насладите на разнообразието и красотата на страната.

С тези съвети ще бъдете по-добре подготвени за пътуване до Тайланд и ще можете да се насладите на незабравимо преживяване в тази красива дестинация.

При пътуване до Тайланд, освен паспорта, са ви необходими няколко други важни документа:

Виза (ако е необходимо):
Гражданите на много страни могат да влизат в Тайланд за туристически цели без да се нуждаят от виза за престои до определен период от време. Въпреки това, за някои националности може да е необходима виза. Проверете с посолството или консулството на Тайланд във вашата държава за конкретни изисквания за виза.

Пътна карта или билети за самолет:
Уверете се, че разполагате с валиден билет за самолет до и от Тайланд или с пътна карта, ако пътувате по друг начин.
Потвърждение за настаняване: При пристигане в Тайланд може да бъдете помолени да предоставите потвърждение за резервация на хотел или друго място за настаняване, за да удостоверите целта на вашето престой.

Медицинска застраховка:
Вземете си копие на вашата медицинска застраховка, която да покрива вашия престой в Тайланд и евентуални спешни медицински случаи.
Копие на важни документи: Вземете си копие на вашия паспорт и други важни документи като кредитни карти, лиценз за шофиране и други. Оставете си копие и у дома, за да можете да ги възстановите, ако се загубят или бъдат откраднати.

С тези документи ще бъдете по-добре подготвени за вашия престой в Тайланд и ще имате по-спокоен и безпроблемен път.
Тайланд е държава, която съчетава природна красота, култура и гостоприемство, което го прави незабравимо място за посещение.

Не пропускайте да посетите това невероятно кътче !

Оферта към тази дестиация може да откриете тук : exotic/view?oid=61628