Румъния - Делтата на река Дунав

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА
Дестинация
Тулча, Румъния
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
3 дни / 2 нощувки
290лв.
Маршрут
Констанца – Мамая – Тулча – с. Никулцел – Браила
Дати на отпътуване
Запитване
Програма
Първи ден
Отпътуване от Сливен . Преминаване през Силистра по сухопътната граница към село Остров.
Пристигане в Констанца - третият по големина румънски град с най-голямото румънско пристанище. В древността градът е бил гръцка колония, наречена Томис. Пешеходна туристическа програма включваща: Пристанището, Казиното – „перлата на града”, построено през 1909 г. в стил арт нуво, площад "Овидий" със стария римски Параклис, Историческият музей, Аквариума, Генуезкия фар построен през 1860 г.
Отпътуване за Мамая –най-големият курорт на румънското крайбрежие - автобусна панорамна обиколка. Курортът е изграден на ивица суша, между Черно море и езерото Сютгьол. Възможност за панорамна разходка с Телегондолата - кабелно влакче, което се издига до 50 м височина и пресича половината курорт. Свободно време в курорта. Отпътуване за град Тулча, наречен столица на "Дунавската делта“. Настаняване в хотел в района на Тулча. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Панорамно пътуване по Делтата на Дунав с корабче. Делтата на Дунав е втората по големина в Европа след делтата на р. Волга. Днес делтата е обявена за биосферен резерват, включен в Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тя е дом за 1200 растителни вида, 300 вида птици и 45 вида сладководни риби. Продължителност на пътуването с корабче между 3 и 5ч.
Пешеходна разходка из Тулча: скалата Хоратепе, на която в миналото се издигали три вятърни мелници, къщата, в която е живял Стефан - Караджата, джамията Азизие, църквата " Св. Никола" - патрон на рибарите.
Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Освобождаване на хотела .Отпътуване за с. Никулицел, където се предполага , че се е намирало най- първото военно укрепление и първа столица на древните аспарухови българи - "Онгъла" .
Отпътуване за Браила. Пристигане в града и посещение българските места - Българската църква "Възнесение Господне" , поклонение пред паметника на Христо Ботев, паметната плоча където е била хъшовската кръчма на Странджата.
Отпътуване за Сливен.

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 2 нощувки със закуски в хотел в района Тулча;
  • екскурзоводко обслужване по маршрута;
  • медицинска застраховка.

Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните обекти
  • разходка с корабче по Делтата на р. Дунава
около 3ч. – 33 €
около 5ч. – 55€ ( с включен обяд )

Входните такси са с ориентировъчен характер
Офертата е валидна при минимум 40 записани туриста

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.