Истанбул – Вечният град

Дестинация
Истанбул, Турция
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
3 дни / 2 нощувки
275лв.
Маршрут
Истанбул
Дати на отпътуване
11.10.2024 - 13.10.2024 г.
Запитване
Програма
Първи ден
Отпътуване от Сливен около 01:00ч. Пристигане в Истанбул сутринта. Пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод: Джамията „Света София“, Синята Джамия и Хиподрума, където ще видите колоната на Константин, Eгипетския обелиск, Змийската колона, Фонтанa на Вилхелм II. Свободно време в историческия център на града с възможност за посещение на двореца „Топ капъ”. Настаняване в хотел. В късния следобед отпътуване за МОЛ Watergarden İstanbul - където, може да се наблюдава светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Разходка с корабче по Босфора, по време на която ще имате възможността да видите красивите сгради по бреговете му, дворците, крепостите Румели Хисар и анадолу Хисар, къщите от филма „Перла“. Посещение на двореца „Долмабахче” - Турският Версай с екскурзовод. Разглеждане на обновената българска църква „Свети Стефан“, по-известна още като Желязната църква. Продължаване към площад Таксим - най-известният модерен център на Истанбул. Продължаване към площад Таксим - най-известният модерен център на Истанбул. Пешеходната улица Истиклял разполага с множество барове, нощни клубове и киносалони, затова винаги е заета с млади хора почти 24 часа в денонощието. Площадът е и място за срещи за празнуване на Нова година, паради, обществени концерти и други представления. Свободно време с възможност за посещение на един от най-новите музеи в Истанбул – музеят на восъчните фигури Мадам Тюсо. Връщане в хотела. Вечеря на кораб (по желание и предварителна заявка) в турско атракционно заведение. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на МОЛ Форум с възможност за разглеждане на аквариум Тюркузазу. Отпътуване за Одрин. Пристигане в Одрин - обиколка на Одринската Капълъ Чарши и разглеждане на джамията Селимие. Пристигане в Сливен късно вечерта.

Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел в Истанбул;
 • Посещение на МОЛ Watergarden İstanbul ;
 • Пешеходна и панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие COVID-19;
 • Застраховка отмяна на пътуване с покритие COVID-19.

Цената не включва:
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Екскурзия с корабче по Босфора – 20 евро /при група от минимум 20 души, с включено екскурзоводско обслужване/;
 • Посещение на двореца „Долма Бахче” – 30 евро /при група от минимум 20 души – цената включва: трансфери, местен екскурзовод на български език, входна такса за двореца/;
 • Входна такса за двореца “Топкапъ Сарай” – 35 евро /при група от минимум 20 души, с включено екскурзоводско обслужване и входна такса за двореца/ ;
 • Вечеря в турско атракционно заведение – 40 евро;

Цената е валидна за минимум 40 плащащи
Входните такси подлежат на препотвърждение.

При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.