Чудесата на Северозападна България

Дестинация
Видин, България
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
3 дни / 2 нощувки
260лв.
Маршрут
Враца – пещера Леденика - пещера „Венеца“ – Белоградчишки скали – Видин - пещера „Магура“
Дати на отпътуване
17.05.2024 - 19.05.2024 г.
Запитване
Програма
Първи ден
Отпътуване от Сливен сутринта за Враца. Възможност за посещение на Регионален исторически музей - Враца, където по повод завръщането на Рогозенското съкровище във Враца, през 1999 г. е изградена и открита специално оборудвана за целта зала, с установен температурен и влажностен режим. Разходка из града, където могат да се видят Кулата на мешчиите – XVI в. и Куртпашовата кула – XVII в.
Отпътуване към пещера „Леденика“. Името ѝ идва от първата и зала, в която се издига огромна ледена колона с диаметър близо 21 м. В пещерата се намира най-популярната зала на Балканите – „Концертната зала“, в нея Врачанската филхармония често изпълнява симфонични концерти. Свободно време в района на развлекателен парк „Леденика“. Настаняване в хотел в района на Враца. Вечеря. Нощувка

Втори ден
Закуска. Отпътуване за Белоградчик. Посещение на Белоградчишката крепост „Калето“, разположена в подножието на величествените Белоградчишки скали, номинирани в проекта “Новите седем чудеса на света“ и включени в индикативния списък на ЮНЕСКО. Белоградчишките скали са извайвани от природата в продължение на повече от 200 млн. години. Червеникавият им оттенък се дължи на съдържанието на железен окис. Те са разнообразни по форма и големина скални творби, издигащи се на повече от 100 м височина. Свободно време.
Отпътуване за Видин. По път разглеждане на пещера „Венеца“, обявена за природна забележителност заради изключително красивите си цветни калцидни образувания и ледени кристали, наподобяващи цветя, фигури и животни. Настаняване в хотел в района на Видин. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Пешеходна разходка във Видин – Катедралата "Св. Димитър", считана за вторият по големина православен храм в България; Сградата на музей "Конака", построена през XVII век; Мавзолея на първият екзарх и Видински митрополит Антим I, известен с красивия мозаечен портрет на Антим I; Синагогата - втората по големина в страната след тази в София. Посещение на крепостта „Баба Вида“– единственият запазен средновековен замък в България. Крепостта е разположена в северната част на град Видин, на брега на река Дунав и е известна още с името “Бабини Видини кули”. Продължаване към пещера „Магурата“. Тя се състои от една главна галерия, в която са оформени 6 пещерни зали и три странични разклонения. Богата е на пещерни образувания с внушителни размери. Отпътуване за Сливен. Пристигане вечерта.

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотели в района на Враца ;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотели в района на Видин ;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Беседи по посещаваните обекти
  • Представител на Гуд Дей Холидей


Цената не включва:
  • Разходи от личен характер;
  • Панорамно издигане с балон в сърцето на Белоградчишките скали – 50 лв.
  • Входни такси на посещаваните обекти:


Цените на входните такси подлежат на препотвърждение
Цената е валидна при 40 плащащи


При промяна на цените на горивата, хотелите, маршрутите, както и при промени в изискванията за пътуване в следствие на COVID-19, туроператора си запазва правото да направи корекции в крайната цена.