STOP SALE Фестивал на лалето

Дестинация
Истанбул, Турция
Вид транспорт
Автобус
Брой дни и нощувки
4 дни / 2 нощувки
165лв.
Маршрут
Истанбул
Дати на отпътуване
Запитване
Програма
STOP SALE и за двете дати !


Първи ден:

Отпътуване около 22:00 ч. от Сливен. Нощен преход.

Втори ден:

Пристигане в Истанбул сутринта. Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафенета и ресторанти и... лалета. В този парк са засяти специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци. Свободно време за разходка. Отпътуване към хотела и настаняване при възможност. Панорамна и пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод: Синята Джамия и Хиподрума, където ще видите колоната на Константин, Eгипетския обелиск, Змийската колона, Фонтанa на Вилхелм II. Възможност за посещение на двореца „Топкапъ“. с екскурзовод на български. Свободно време. Нощувка.

Трети ден:

Закуска. Обиколка с корабче по Босфора, по време на която ще имате възможността да видите красивите сгради по бреговете му, дворците, крепостите Румели Хисар и анадолу Хисар, къщи, които са декор на много филми. Посещение на двореца „Долмабахче” – Турският Версай с местен екскурзовод,както и посещение е на Желязната църква "Свети Стефан". Продължаване към площад Таксим - най-известният модерен център на Истанбул. Пешеходната улица Истиклял разполага с множество барове, нощни клубове и киносалони, затова винаги е заета с млади хора почти 24 часа в денонощието. Площадът е и място за срещи за празнуване на Нова година, паради, обществени концерти и други представления. Свободно време с възможност за посещение на един от най-новите музеи в Истанбул – музеят на восъчните фигури Мадам Тюсо. Вечерта възможност за посещение на турско атракционно заведение. Нощувка.

Четвърти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на OUTLET VIA PORT VENECIA. Новият Outlet Via Port Venecia, предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известните марки. Отпътуване за Одрин – обиколка на Одринската Капълъ Чаршъ и разглеждане на джамията Селимие. Отпътуване за България. Пристигане във Сливен късно вечерта.


Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул;
 • Пешеходна и панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод;
 • Посещение на парка Емирган;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие COVID-19;
 • Застраховка отмяна на пътуване с покритие COVID-19.


Цената не включва:

 • Екскурзия с корабче по Босфора – 15 евро / при група от минимум 20 души, с включено екскурзоводско обслужване/;
 • Посещение на двореца „Долма Бахче” и на Желязната църква "Свети Стефан" – 25 евро /при група от минимум 20 души – цената включва: трансфери, местен екскурзовод на български език, входна такса за двореца/;
 • Посещение на двореца “Топкапъ" – 30 евро /при група от минимум 20 души, с включено екскурзоводско обслужване и входна такса/;
 • Вечеря на кораб по Босфора с атракционна програма – 40 евро.


Цените на входните такси са с ориентировъчен характер